Verfrissende oplossingen voor
volwassen vraagstukken.

scroll-light.png

voor overheidsorganisaties

Het wereldbeeld van kinderen is anders dan dat van volwassenen. Kinderen zijn onbevooroordeeld, stellen vragen die wij als volwassenen niet durven stellen en komen met gedachten die niet bij ons opkomen. ConsultingKids boort deze andere manier van denken aan; Geïnspireerd door de verfrissende ideeën van kinderen komen we tot oplossingen om organisaties en onze samenleving verder helpen. Thema’s voor volwassen vraagstukken variëren van “armoede & schuldenbeleid“ tot “omgevingswet” en van “innoveren met inwoners” tot “organisatie-ontwikkeling” Bepaald geen kinderachtige vraagstukken dus en een, naar de volwassenwereld vertaald, advies waar je mee verder kunt

Win-win voor organisaties en kinderen

Daarnaast reiken we kinderen, tijdens een enerverende dag, methoden en technieken van gerenommeerde adviesbureaus en bekende managementboeken aan die vertaald zijn naar hun belevingswereld. Zo leren we kinderen probleemoplossende vaardigheden die velen van ons pas later in ons werkende leven meekrijgen maar eigenlijk graag al veel eerder hadden willen weten…

INNOVATIEF - PROFESSIONEEL - PARTICIPATIEF!

bepaald geen kinderachtige vraagstukken!

Voor opdrachtgevers werken wij aan veel verschillende type vraagstukken. Startpunt zijn jullie top 5 uitdagingen ongeacht complexiteit! Voorbeelden van thema’s waar we recent aan hebben gewerkt zijn: 

Beleid armoede & schulden

Organisatie-ontwikkeling

Omgevingswet

Samenwerking project & programmamanagement

Toegankelijkheid zorgstelsel

Innoveren met burgers

Corona

Gezonde wijken

Inrichting publieke
domein

En meer…Play Video

NB: Vanwege corona stemmen we met klassen goed af wat een verantwoorde manier is om met hen samen te werken. Bijvoorkeur werken we, op gepaste afstand, in de klas of bijvoorbeeld in een grote gymzaal. Andere varianten zijn buiten, voor het raam of online. Kortom er is van alles mogelijk:-)

De kracht van de aanpak zit in
complexe realiteit ZO VERtalen
DAT KINDEREN MEE KUNNEN DENKEN

En inspirerende ideeen van
kinderen terugvertalen naar
professionele adviezen
passend
in de volwassen context.

(Oh… en de kinderen vinden het ook helemaal te gek & LEREN PROBLEEMOPLOSSENDE VAARDIGHEDEN!)

EEN SELECTIE VAN ONZE OPDRACHTGEVERS

Bedrijven

Manieren van
samenwerken

Samen werken aan maatschappelijke en organisatorische uitdagingen

90% van onze tijd werken we jullie grootste uitdagingen. Hierbij doorlopen we samen de bij de aanpak toegelichte 5 stappen tot verfrissende oplossingen voor volwassen vraagstukken. De doorlooptijd bedraagt 6-12 weken. We betrekken hierbij altijd meerdere en steeds verschillende bovenbouw basisschoolklassen uit de eigen regio. Waar wenselijk   combineren we dit soms ook met andere groepen zoals studenten, senioren of jongvolwassenen met down syndroom. Combinaties met train-the-trainer opzet zijn bespreekbaar en vragen commitment voor meerdere vraagstukken.

Inspiratiesessies voor collega’s en events

De overige 10% verzorgen we graag inspiratiesessies, TEDx achtige lezingen en workshops zoals ‘denken als een kind’. Tijdens deze sessies nemen we deelnemers mee in o.a. de meest wonderlijke concepten gebaseerd op de ideeën van kinderen ter inspiratie voor jullie eigen uitdagingen. Ter indicatie: de investering voor dergelijke sessies van 1 1/2 uur ligt rond de  EURO 999,- exclusief BTW.

PROFESSIONEEL TEAM EN KUNDIGE RAAD VAN ADVIES

Ons team bestaat uit een netwerkorganisatie van 10 professionele adviseurs en projectmanagers, elk met een eigen achtergrond: zo hebben we jarenlange ervaring als organisatie- en beleidsadviseurs en projectmanagers bij private partijen bij gemeentelijke en landelijke overheden, de creatieve industrie, media, IT en onderwijs. Daarnaast delen we met elkaar een aantal cruciale eigenschappen; het enthousiasme en analytische vermogen om complexe vraagstukken van organisaties aan te pakken, de creativiteit nodig om tot innovatieve en nieuwe perspectieven te komen, het vermogen om daarin de verfrissende denkkracht van kinderen te herkennen en te benutten, en de overtuiging dat wij kinderen in hun ontwikkeling helpen met ons lesprogramma ‘probleemoplosser in 1 dag’.

In elk traject wordt met een team van 3-4 mensen samengewerkt met 1 duidelijk aanspreekpunt voor de opdrachtgever. De focus van onze activiteiten ligt op Nederland met soms speciale trajecten in UK, Belgie, India, Uganda en Nigeria.

Meer weten? Neem contact op met ons kantoor via 06 528 81 023  of info@consultingkids.com

Bas Warmerdam
Oprichter ConsultingKids

De Raad van Advies….

heeft als doel om de ideeën en uitvoering van ConsultingKids aan te scherpen en zo de kwaliteit voor klanten en kinderen te optimaliseren. Hiervoor reflecteert de Raad van Advies op en adviseert over de visie, strategie en operatie en denkt constructief mee over nieuwe (verbeter) mogelijkheden. 

Leden

Albert Jan Kruiter Instituut voor Publieke Waarde

Ralph Hanekamp Manager en senior adviseur Hiemstra & De Vries 

Niels Smidt Rabobank Nederland

Raquel Smolders Corporate Communications leader Nederland P&G

Bjorn Hoejenbos Partner at Claassen , Molenbeek en Partners

Jan Fokke Mulder Practice Leader CGI

Gerben Vermeer Verpakkingsspecialist Paxko

Paul Hartman Sports Marketing Executive Asics

raadvanadvies.png

Leden

Ik heb een
(aan)vraag...

Wil je meer voorbeelden aanvragen, een online afspraak inplannen of kunnen we je met iets heel anders helpen? Maak je keuze, deel je gegevens en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Of bel direct 06 528 81 023

IMPRESSIE VAN CONSULTINGKIDS IN CIJFERS EN BEELDEN

0
Opdrachten

waar wij samen met de mensen in de organisaties aan hebben gewerkt

0
Landen

waar we de creatieve denkkracht van kinderen hebben losgelaten op volwassen vraagstukken

0
Kinderen

die wij probleemoplossende vaardigheden hebben geleerd en zijn benoemd tot junior Consultant

0
verfrissende oplossingen

en interventies die wij opdrachtgevers hebben geboden en impact mee maken

Ontelbaar

Vaak genieten

 met opdrachtgevers van de verfrissing, inspiratie en plezier die we in de samenwerking beleven

Postadres

ConsultingKids B.V.
Minervalaan 7
2314 BT Leiden

 

Bezoekadres

Area071
Sisalbaan 5a
2352AZ  Leiderdorp

Bedrijfsinformatie

KvK-nummer 74167790