In een markt waarin het aanbod aan OK-assistenten (te) laag is, wil het Reinier de Graaf ziekenhuis de meest aantrekkelijke werkgever zijn, waardoor het ziekenhuis door de beschikbare groep van potentiele medewerkers wordt gezien als de beste keus om te gaan werken (‘prefered employer’). Daarnaast wil het Reinier de Graaf ziekenhuis zich zo positioneren dat huidige medewerkers er ook willen blijven werken.

Wij hebben het Reinier de Graaf ziekenhuis geadviseerd hoe invulling gegeven kan worden aan deze ambitie EN… deze adviezen zijn gebaseerd op de inspirerende ideeën van kinderen uit de regio. Een voorbeeld van zo’n advies is de volgende:

Geef de medewerkers lachende mondkapjes! Dat geeft waar het past een vrolijkere sfeer in de operatiekamer en zorgt voor een glimlach bij collega’s tijdens het werken

De resultaten zijn teruggekoppeld aan alle belangrijke stakeholders variërend van (innovatie)management tot communicatie en van specialisten tot uiteraard de doelgroep zelf, de operatieassistenten (zie foto).

De reacties op het resultaat?

  • “Echt mooi om te zien hoe je tot andere ideeën komt via deze weg!”
  • “Blij verrast, sommige adviezen die hierin staan zijn heel praktisch en kun je gelijk invoeren. Daar word ik heel blij van!”
  • “Mensen die ik spreek zijn ook enthousiast. Wat een mooi concept!”
  • “Heel veel praktische dingen waar we morgen mee kunnen beginnen en door het op deze manier te brengen ook meer kans hebben op succes.”

De eerste stappen tot actie zijn al gezet en nu samen verder door om nog meer beweging en impact te realiseren!

Postadres

ConsultingKids
Vitruviusstraat 150
2314CW  Leiden

Bezoekadres

Area71
Sisalbaan 5a
2352AZ  Leiderdorp

Contact

E. info@consultingkids.com
T. +31 (0) 652 881 023

Bedrijfsinformatie

KvK-nummer 59896590
BTW-nummer NL183852667B01